Újjabb diszkont légitársaságot hoz létre az Air France


Az Air France francia légitársaság újabb diszkont légitársaságot hoz létre európai és tengerentúli útvonalakra, miután hétfőn megkapta a legjelentősebb pilóta szakszervezet, az SNLP hozzájárulását is.
2017.07.18 00:05


Az SNLP tagságának több mint 78 százaléka támogatja a projektet a közlemény szerint.
   
A pilóták beleegyezése elengedhetetlen volt ahhoz, hogy a francia légitársaság egy újabb belső céget alapítson.
    

Jean-Marc Janaillac, az Air France elnök-vezérigazgatója közleményében üdvözölte a pilóták "felelősségteljes hozzáállását".
   
"Ez a megegyezés egy hosszú tárgyalás eredménye, amely a vállalat és valamennyi dolgozójának érdekében létrejött kiegyenlített kompromisszumhoz vezetett" - írta az elnök-vezérigazgató.
   
Az Air France ősszel tervezi az európai útvonalakon megindítani az új légitársaság járatait, 2018 nyarán pedig a tengerentúli útvonalakon, azzal a céllal, hogy a jelenleg deficites járatait meg tudja tartani és újakat is tudjon nyitni.
    

Az Air France jelenleg két fapados társaságot üzemeltet, a belföldi és európai útvonalakon közlekedő Hop!-ot és a Transaviát.
   
Az új fapados - átmenetileg a Boost nevet viselő - járatokon az Air France pilótái fognak dolgozni, változatlan munkakörülmények és javadalmazás mellett. A légikísérők azonban kevesebb fognak keresni, mint az Air France-járatokon dolgozók, és őket külön szerződtetik, hasonlóan a földi kiszolgáló személyzethez.
   
A Boost egyelőre 18 repülőgépet fog működtetni az európai és tízet a tengerentúli útvonalakon.

Kalkulátor ajánlónk:

Fix számokkal lottózol? Akkor ez neked való kalkulátor

Összeilletek-e a pároddal? Párkapcsolati kalkulátor

Mekkora az agyam a magyar átlaghoz képest?